Dela

Hormonguiden.se allt du behöver veta om de kvinnliga hormonerna!

Det finns en mängd missuppfattningar, gamla myter, okunskap och rädsla rörande de kvinnliga könshormonerna men även menscykeln och preventivmedel. Nu vill vi ändra på det, genom vår nya satsning Hormonguiden.se. Hormonguiden är en informationssajt med faktagranskad information framtagen för att bidra till att öka kunskapen och förståelsen om de kvinnliga hormonerna. Vi riktar oss främst till kvinnor som vill veta mer om sin kropp men finns även till för alla som vill lära sig mer om kvinnokroppen, preventivmedel och hormoner.

 

  • Många gamla myter om p-piller och hormoner lever tyvärr kvar. Det finns också kunskapsluckor när det kommer till hur både de egna hormonerna och hormoner i preventivmedel påverkar kroppen. Tillgång till vetenskapligt förankrad information tror vi kan hjälpa kvinnor att bättre förstå sitt eget mående och hur det kan påverkas av både våra egna hormoner och hormoner som finns i preventivmedel. Därför lanserar vi nu Hormonguiden, en informationssajt om kvinnokroppen och hormoner. Vi hoppas att sajten ska kunna bidra till ökad kunskap, säger Mia Lindeberg, medicinsk rådgivare, Gedeon Richter Nordics.

Vad händer egentligen i kroppen under en menscykel? Hormonguiden förklarar faserna som kroppen går igenom, follikelfas och lutealfas men även kroppstemperatur och ägglossning. Du får lära dig hur kvinnokroppen påverkas i de olika faserna, vad som är helt normalt men även få en indikation om när du ska söka dig till vården.

Sidan är endast till för utbildningsändamål och där finns informativa texter och illustrationer som beskriver kvinnokroppen, menstruationscykeln, kvinnliga hormoner och preventivmedel. Det finns även artiklar samt filmer med experter inom området som reder ut olika frågor kopplat till kvinnohälsa och viktiga fakta om kvinnokroppen.

Ni hittar även Hormonguiden på Instagram – @hormonguiden.se

Besök Hormonguiden idag!